mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Indyk z morelami i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne, owocowe... .

Indyk z morelami i brzoskwiniami

Składniki:

Indyk z morelami i brzoskwiniami

 

  • 1,5 kg piersi z indyka
  • 1 łyżeczka przypraw do drobiu
  • 5 łyżek oleju
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 puszka moreli
  • 30dag jasnych winogron rodzynkowych - bez pestek
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Indyk z morelami i brzoskwiniami
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i przyprawą do drobiu. Odstawić na 10minut do lodówki. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso i podsmażyć je z obu stron na złoty kolor. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać olej ze smażenia. Przykryć, wstawić do piekarnika i piec 30minut. Winogrona umyć, przebrać, oberwać owoce od gałązek. Morele i brzoskwinie osączyć, syrop zachować np. do kompotu. Wyjąć naczynie z piekarnika, mięso obłożyć brzoskwiniami, morelami i winogronem. Przykryć i wstawić do piekarnika jeszcze na 10minut.