Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Indyk z nadzieniem na słodko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyśmienite danie

Indyk z nadzieniem na słodko

Składniki:

Indyk z nadzieniem na słodko

 

  • indyk
  • 10 dag sucharków
  • szkl. mleka
  • wątróbka z indyka
  • 5 dag rodzynków
  • 5 dag migdałów
  • 2 jaja
  • 2 dag cukru
  • 4 dag masłą
  • sól
  • starta gałka muszkatułowa
  • zmielone gożdziki

 

 

Sposób przygotowania:

Indyk z nadzieniem na słodko
Sucharki namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć wraz z wątróbką. Rodzynki opłukać, migdały sparzyć, obrać z łupin i pokrajać w cienkie paski. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem, dodać zmielone produkty i przyprawy, utrzeć na masę . Dodać rodzynki, migdały i ubitą wcześniej pianę z białek i lekko wymieszać. Indyka można podawać na gorąco z pieczonymi ziemniakami lub na zimno z borówkami lub żurawinami.

Tagi:

indyk