motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Indyk z oregano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny filet z indyka przygotowany w formie kotlecików z dodatkiem oregano. Wyśmienite mięsko na obiad.

Indyk z oregano Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Indyk z oregano

 

Sposób przygotowania:

Indyk z oregano
Fileta kroimy na cztery kawałki. Myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie rozbijamy. Rozbite mięso posypujemy kucharkiem. Następnie oprószamy pieprzem. A na końcu posypujemy oregano. Jajko roztrzepujemy i moczymy w nim z dwóch stron przygotowane mięsko. Na końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Indyk z oregano
Etap 1 Rozbite mięso oprószamy przyprawami
Indyk z oregano
Etap 2 Moczymy w roztrzepanym jajku z dwóch stron
Indyk z oregano
Etap 3 Następnie obtaczamy w bułce tartej
Indyk z oregano
Etap 4 Smażymy na silnie rozgrzanym oleju