Sposób przygotowania:
Filet z indyka z pieczarkami i kaszą
Do garnka wlać 1 litr wody, dodać odrobinę soli, 2 łyżki oliwy, zagotować. Do gotującej się wody wsypać umytą kaszę i gotować pod przykryciem do miękkości. Mięso pokroić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do grosa, dodać oliwę, wymieszać i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie włożyć na rozgrzaną patelnię i zrumienić. Przełożyć do rondla, podlać 1 szkl gorącej wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki, dodać do cebuli i poddusić około 10 minut, połączyć z mięsem. Śmietanę wymieszać z mąką i ketchupem, wlać do sosu, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z kaszą.