Sposób przygotowania:
Indyk z paprykÄ…
MusztardÄ™ wymieszać z roztartym czosnkiem i zieleninÄ…. Udka umyć, naciąć wzdÅ‚uż, wyjąć koÅ›ci. MiÄ™so rozpÅ‚aszczyć, posypać solÄ… i pieprzem, posmarować musztardÄ…, zrolować, zwiÄ…zać. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju, przeÅ‚ożyć do żaroodpornego naczynia. Piec, bez przykrycia, ok. 30 min w temp. 180° C. 100 g boczku pokroić w plasterki, resztÄ™ w kostkÄ™. CebulÄ™ obrać, posiekać. Papryki umyć, Å›ciąć wierzchy, oczyÅ›cić, posypać pieprzem i solÄ…. CebulÄ™ i drobno pokrojony boczek podsmażyć na margarynie. Dodać odciÅ›niÄ™tÄ… kapustÄ™ i cukier, dusić mieszajÄ…c ok. 5 min. Do farszu wlać 1/2 szklanki rosoÅ‚u, przyprawić solÄ… i pieprzem, zagotować. Papryki wypeÅ‚nić farszem, obÅ‚ożyć plasterkami boczku, doÅ‚ożyć do miÄ™sa, podlać pozostaÅ‚ym rosoÅ‚em. Wstawić do piekarnika. Dusić ok. 30 min. MiÄ™so i paprykÄ™ wyjąć, sos zaprawić zasmażkÄ… i Å›mietanÄ….