Sposób przygotowania:
Indyk z papryką
Musztardę wymieszać z roztartym czosnkiem i zieleniną. Udka umyć, naciąć wzdłuż, wyjąć kości. Mięso rozpłaszczyć, posypać solą i pieprzem, posmarować musztardą, zrolować, związać. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju, przełożyć do żaroodpornego naczynia. Piec, bez przykrycia, ok. 30 min w temp. 180° C. 100 g boczku pokroić w plasterki, resztę w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Papryki umyć, ściąć wierzchy, oczyścić, posypać pieprzem i solą. Cebulę i drobno pokrojony boczek podsmażyć na margarynie. Dodać odciśniętą kapustę i cukier, dusić mieszając ok. 5 min. Do farszu wlać 1/2 szklanki rosołu, przyprawić solą i pieprzem, zagotować. Papryki wypełnić farszem, obłożyć plasterkami boczku, dołożyć do mięsa, podlać pozostałym rosołem. Wstawić do piekarnika. Dusić ok. 30 min. Mięso i paprykę wyjąć, sos zaprawić zasmażką i śmietaną.