kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Indyk z skorupce serowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kompletne danie z indyka w skorupce z parmezanu i zielonej fasolki.

Indyk z skorupce serowej

Składniki:

Indyk z skorupce serowej

 

Sposób przygotowania:

Indyk z skorupce serowej
Gotujemy fasolkę 15 minut w osolonej wodzie.Obieramy pomidory,kroimy na ćwiartki i usuwamy ziarenka.Miąższ kroimy w kosteczkę.Mięso lekko zbijamy tłuczkiem,oprószamy sola i pieprzem.Potem panierujemy w mące,żółtkach i dopiero na koniec w parmezanie.Smażymy po 1 minucie z każdej strony na dużym ogniu.a potem zmniejszamy ogień na najmniejszy i smażymy jeszcze po 12 minut z każdej strony.Zdejmujemy z patelni i wstawiamy w ciepłe miejsce aby nie wystygły.Na tym samym tłuszczu podsmażamy pokrojony w kosteczkę boczek a potem wrzucamy do niego fasolkę i pomidory.Podajemy obłożone fasolką z pomidorami oraz udekorowane plasterkami cytryny i natką pietruszki.Smacznego!!!

Tagi:

indyk