milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Indyk z żurawiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Indyk jest nie tylko pyszny, ale również pięknie wygląda

Indyk z żurawiną

Składniki:

Indyk z żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Indyk z żurawiną
Fileta z indyka moczymy przez 15 minut w wodzie. Osuszamy i rozkrawamy na jąk największy płat. Przyprawiamy papryką, solą i pieprzem. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. Cebulę obieramy i siekamy. Następnie z żurawiną podsmażamy ją na oleju. Mąkę rozrabiamy z dwiema łyżkami zimnej wody. Wlewamy to do żurawiny, przyprawiamy cukrem i gotujemy. Na mięsie układamy ser i żurawine. Zawijamy i smarujemy olejem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez półtorej godziny.

Tagi:

sery ser indyk