angelusia

angelusia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Izaura (moja pierwsza)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pierwszy raz robiłam dziś to ciasto....

Izaura (moja pierwsza)

Składniki:

Izaura (moja pierwsza)

 

  • Ciasto:
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2łyżki kakao
  • niecała kostka margaryny
  • niepełna szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 3 jaja
  • 2 łyżki wody
  • Masa:
  • trzeba go mielić, jeśli dodajemy zwykły ser biały to niestety bez mielenia się nie obędzie)
  • 3 jaja
  • niepełna szklanka cukru
  • 0,5 kostki masła

 

Sposób przygotowania:

Izaura (moja pierwsza)
Ciasto: Gotujemy margarynę, kakao, cukier, wodę i cukier waniliowy przez ok 5 minut. Jeśli ostygnie dodajemy żółtka i mieszamy. Ubijamy pianę z białek. Do ciasta dodajemy mąkę, proszek i pianę z białek. Mieszamy Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i żółtkami. Dodajemy po trochu sera i dalej ucieramy na gładką masę. (JEŚLI POWSTAŁA MASA JEST BARDZO RZADKA TO NIE DODAJEMY PIANY Z BIAŁEK, JEŚLI JEST NATOMIAST DOŚĆ GĘSTA TO MOŻEMY DODAĆ TAKĄ PIANĘ) Formę natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy, następnie na ciasto wylewamy masę serową. Pieczemy w temperaturze 180stopni przez 45min.