Sposób przygotowania:
Jabłecznik
- Wszystkie składniki -mąkę, cukier, drożdże, proszek do pieczenia,
cukier wanilinowy dokładnie wymieszać, dodać margarynę i jajka.
Ciasto wyrobić i podzielić na dwie części .
Jedną część wyłożyć na blachę -pokryć równomiernie
obranymi i pokrojonymi w 8mki jabłkami wymieszanymi z
-1,5 łyżki cukru,
-1,5 łyżeczki cynamonu
na wierzch położyć drugą część ciasta.
Piec do180/200*C 30/40 minut
cukier wanilinowy dokładnie wymieszać, dodać margarynę i jajka.
Ciasto wyrobić i podzielić na dwie części .
Jedną część wyłożyć na blachę -pokryć równomiernie
obranymi i pokrojonymi w 8mki jabłkami wymieszanymi z
-1,5 łyżki cukru,
-1,5 łyżeczki cynamonu
na wierzch położyć drugą część ciasta.
Piec do180/200*C 30/40 minut