Pumka

Pumka

Kucharz
[Przepisów: 17]

Jabłecznik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wiele przepisów dostałam od babci Sabiny, muszę robić je po kolei ( fotki też) ponieważ są inaczej niż dziś sformułowane

Jabłecznik

Składniki:

Jabłecznik

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik
- Wszystkie składniki -mąkę, cukier, drożdże, proszek do pieczenia,

cukier wanilinowy dokładnie wymieszać, dodać margarynę i jajka.

Ciasto wyrobić i podzielić na dwie części .

Jedną część wyłożyć na blachę -pokryć równomiernie

obranymi i pokrojonymi w 8mki jabłkami wymieszanymi z

-1,5 łyżki cukru,

-1,5 łyżeczki cynamonu

na wierzch położyć drugą część ciasta.

Piec do180/200*C 30/40 minut