Sposób przygotowania:
Jabłecznik
Wszystkie składniki razem wyrobić i rozdzielić na pół ( żółtka, margaryna, cukier puder, mąka, proszek do pieczenia )
Do 1 części dodać kakao.
2 część wyłożyć na formę.
Na ciasto wyłożyć potarte na grubych oczkach jabłka ( wymieszane z 5-ma łyżkami cukru ).
Pianę z białek ubić na sztywno i położyć na wierzch jabłek.
Ciasto kakaowe potrzeć na tarce i posypać na jabłka.
Piec w piekarniku w temp ok 170 C
Do 1 części dodać kakao.
2 część wyłożyć na formę.
Na ciasto wyłożyć potarte na grubych oczkach jabłka ( wymieszane z 5-ma łyżkami cukru ).
Pianę z białek ubić na sztywno i położyć na wierzch jabłek.
Ciasto kakaowe potrzeć na tarce i posypać na jabłka.
Piec w piekarniku w temp ok 170 C