Sposób przygotowania:
Jabłecznik Beaty
Mąkę przesiekać z margaryną, dodać pozostałe składniki (poza jabłkami) i zagnieść kruche ciasto. Jeśli będzie zbyt suche dodać odrobinę śmietany, jeśli zbyt klejące to podsypać mąką. Ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować. Mus jabłkowy (ja dałam domowej roboty przesmażone jabłka) lub obrane i pokrojone w drobne kawałki jabłka połączyć z cynamonem. Jego ilość jest uzależniona od własnych upodobań. Jeden placek włożyć do wyłożonej pergaminem blachy. Na niego wyłożyć mus/jabłka i przykryć drugim plackiem (można przenieść na wałku, lub ułożyć na pergaminie i ostrożnie odwrócić nad blachą. Jabłecznik pieczemy ok 60 min w piekarniku nagrzanym do 175 st C na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Pyszny zarówno na ciepło jak i na zimno :)