palmusia19

palmusia19

Kuchcik
[Przepisów: 14]

Jabłecznik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pamiętaj, bitą śmietanę możesz zrobić sam, zimną, dobrze schłodzoną śmietanę 30% lub 36% dodaj łyżkę cukru pudru i łyżeczkę cukru waniliowego i miksuj tak, by nie wyszło masło.

Jabłecznik na zimno

Składniki:

Jabłecznik na zimno

 

  • 2 opakowania biszkoptów podłużnych,
  • 2 kg jabłek przesmażonych,
  • 2 galaretki pomarańczowe,
  • 4 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Jabłecznik na zimno
Biszkopty ułożyć na blaszce, jabłka umyć i obrać Następnie zetrzeć na tarce i przesmażyć na patelni. Dodać ugotowaną galaretkę i żelatynę. Wszystko razem dokładnie przemieszać , trochę wystudzić. Wystudzony farsz przełożyć na biszkopty ułożone na blaszce , a następnie przykryć farsz biszkoptami i schłodzić. Na wierzch można dać bitą śmietanę.