Sposób przygotowania:
Jabłecznik
Żółtka i jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać margarynę, rozetrzeć, następnie kwaśną śmietanę. Powoli dosypywać mąkę i wyrobić luźne i elastyczne ciasto. Podzielić ciasto na połowę. 1 część rozwałkować i wyłożyć na dno wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Jabłka obrać. pokroić na grubsze kawałki, wyłożyć je na przygotowane ciasto. Posypać cukrem i cynamonem. Drugą część ciasta również rozwałkować i przykryć nim jabłka.
Piec w 180 st. do zrumienienia ciasta.
Po ostygnięciu posypać cukrem-pudrem.
Doskonałe na ciepło z sosem waniliowym.
Jabłka obrać. pokroić na grubsze kawałki, wyłożyć je na przygotowane ciasto. Posypać cukrem i cynamonem. Drugą część ciasta również rozwałkować i przykryć nim jabłka.
Piec w 180 st. do zrumienienia ciasta.
Po ostygnięciu posypać cukrem-pudrem.
Doskonałe na ciepło z sosem waniliowym.
Dorcia
ewaelzbieta
montajka
msewka
eli_555
justynka_10_1u
grazka
ewa19614