mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Jabłecznik od Hamrocyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jabłecznik są dobre zawsze i wszędzie

Jabłecznik od Hamrocyka

Składniki:

Jabłecznik od Hamrocyka

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik od Hamrocyka
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę następnie dusimy do miękkości , można użyć również konfitury z jabłek. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem , dodając po jednym jajku. Dokładnie ucieramy , dodajemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia 3/4 ciasta wykładamy na wysmarowaną blachę , dokładnie wyrównujemy nakładamy zimne już jabłka oprószamy cynamonem .Pozostałe ciasto nakładamy na wierzch łyżką i wyrównujemy. Gotowe ciasto od razu wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy około 50 minut.