zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Jabłecznik po amerykańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jabłecznik po amerykańsku co ciekawa odmiana zwykłego jabłecznika.

Jabłecznik po amerykańsku

Składniki:

Jabłecznik po amerykańsku

 

  • 2 szkl. cukru
  • 2 jajka
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szkl. orzechów
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3 szklanki jabłek w kostkach
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki tartek bułki
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik po amerykańsku
Jabłka pokrojone w kostkę ułożyć na wysmarowanej tartą bułką blasze. Jajka, cukier olej ubić na gorącej wodzie. Zmiksować z wanilią, mąką , sodą oczyszczona i szczyptą soli. Gdy ciasto jest zmiksowane zalać nim jabłka, piec 30-40 min w dobrze nagrzanym piekarniku. Smacznego.