Sposób przygotowania:
Jabłecznik puszysty
Ciasto: białka ubić na pianę. Dodać cukier, a potem dodawać po 1 żółtku. Dalej ubijać.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do ubitych jajek.
Margarynę roztopić, gorącą wlać do ciasta, wszystko wymieszać.
Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić, dusić z cukrem około 15-20 minut.
Masę ostudzić, wsypać kisiel w proszku, wymieszać.
Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Połowę ciasta wlać do formy, wstawić do gorącego piekarnika na 15 minut (180 st).
Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, przykryć pozostałym ciastem, ponownie wstawić do piekarnika na 45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodać do ubitych jajek.
Margarynę roztopić, gorącą wlać do ciasta, wszystko wymieszać.
Masa jabłkowa: jabłka obrać, pokroić, dusić z cukrem około 15-20 minut.
Masę ostudzić, wsypać kisiel w proszku, wymieszać.
Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Połowę ciasta wlać do formy, wstawić do gorącego piekarnika na 15 minut (180 st).
Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, przykryć pozostałym ciastem, ponownie wstawić do piekarnika na 45 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.