Sposób przygotowania:
Jabłecznik troszkę inaczej
Białka 4 szt ubijam z 1 szklanką cukru,szczyptą soli, dodając po jednym żółtku.Do ubitej masy jajecznej dodaję mąkę,olej, proszek do pieczenia.Ciasto delikatnie mieszam i wylewam na blaszkę do pieczenia.Ciasto piekę około 30 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu, biszkopt odstawiam by wystygł.Jabłka obieram, kroję w ósemki, podlewam 3 szklankami wody, dodaję 2 łyżki cukru i gotuję.Jabłka gotuję bardzo krótko, by się nie rozpadły, by były lekko miękkie.Jabłka delikatnie wyjmuję,odsączam, a na wodzie w której się gotowały, gotuję budyń śmietankowy. Zimne jabłka układam jedno obok drugiego, na zimnym biszkopcie i zalewam letnim budyniem.W rondelku rozpuszczam margarynę z 0,5 szklanką cukru, dodaję wiórka kokosowe i dwa całe jajka.Całość energicznie mieszam i przesmażam chwilę.Na zalane jabłka budyniem, wykładam przesmażony kokos, delikatnie go przygniatam i wstawiam do piekarnika na 15 minut by go zapiec.