kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Jabłecznik wg kasiunia16_16

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyborny, delikatny i dla każdego ;)

Jabłecznik wg kasiunia16_16

Składniki:

Jabłecznik wg kasiunia16_16

 

  • Ciasto:
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 5 całych jaj
  • olejek cytrynowy
  • 2 szklanki mąki
  • 6 łyżek kartoflanki
  • 1 proszek do pieczenia
  • 5 łyżek oleju
  • 2 łyżki octu
  • Nadzienie:
  • Jabłka
  • Kruszonka:
  • 1 szklanka mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 kostki margaryny
  • Dodatek:
  • 1 Polewa

Sposób przygotowania:

Jabłecznik wg kasiunia16_16
Margarynę i cukier wymieszać dokładnie w misce. Następnie dodać cukier waniliowy i olejek. Wszystko wymieszać. Później dodawać mąkę na przemian z jajami. Dokładnie mieszać żeby ciasto było dobrze rozrobione. Na koniec dodać kartoflankę oraz olej i ocet. Wszystko dobrze wymieszać. W osobnej misce należy zrobić kruszonkę czyli : Najpierw wymieszać margarynę z cukrem a następnie dodać mąkę i wszystko razem połączyć. Blachę posmarować margaryną, wlać na nią ciasto, ułożyć jabłka i posypać kruszonka. Włożyć do piekarnika i piec około 35 minut. Gdy ciasto ostygnie polać polewą.