Sposób przygotowania:
Jabłecznik z brzoskwiniową nutką
Rozpakowujemy ciasto francuskie. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Na jedną blachę kładziemy całe ciasto, natomiast drugie kroimy na kwadraty i też układamy na papierze. Pieczemy w 220 stopniach aż się ładnie zarumieni. Obrane jabłka kroimy w grubą kostkę, zalewamy w garnku do 3/4 wysokości jabłek, dodajemy szczyptę soli i gotujemy. Jabłka mają lekko zmięknąć, ale mają być kształtne i lekko chrupiące. Herbaty zaparzamy w kubku wody. gdy będzie gotowa namaczamy w niej żelatyną zgodnie z zaleceniami producenta. Do jabłek dodajemy sok z cytryny oraz miód lub cukier do smaku. Następnie namoczoną żelatynę, dokładnie mieszamy. Odstawiamy aby lekko stężało. Taką tężejącą masę z jabłkami wykładamy na całe ciasto i przykrywamy kawałkami krojonego. Lekko dociskamy i zostawiamy aby stężało ostatecznie. Przed podaniem posypujemy pudrem.
![Jabłecznik z brzoskwiniową nutką Jabłecznik z brzoskwiniową nutką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-z-brzoskwiniowa-nutka-232874.jpg)
![Jabłecznik z brzoskwiniową nutką Jabłecznik z brzoskwiniową nutką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-z-brzoskwiniowa-nutka-232875.jpg)
![Jabłecznik z brzoskwiniową nutką Jabłecznik z brzoskwiniową nutką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-z-brzoskwiniowa-nutka-232876.jpg)
![Jabłecznik z brzoskwiniową nutką Jabłecznik z brzoskwiniową nutką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-z-brzoskwiniowa-nutka-232877.jpg)
reanja
Ela Dz
Rania...a może dwa? Póki jeszcze jest. :)