Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kokosem
Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodając powoli cukier i cukier wanil.następnie żółtka.Wymieszać łopatka drewnianą dodając przesiane mąki z proszkiem,upiec w temp 150-160 C
około 30-35 min.Na kompocie z jabłek ugotować budyń wraz z jabłkami,wyłożyć masę na biszkopt.następnie białka ubić na sztywną pianę dodać partiami cukier ,zmiksować,aby nie było grudek, drewnianą łyżką mieszamy delikatnie, dodajemy wiórki kokosowe,sporządzoną masę kokosową wykładamy sobie na masę jabłkową(najlepiej dwoma łyżeczkami),do piekarnika na 20-30 min.150-160 C piekarnik uregulować,aby piekł tylko od góry,żeby nam za piekł ciasto lub wkładamy na spód piekarnika z 2 puste blaszki.Upieczone ciasto kroimy dopiero, wtedy kiedy całkowicie stężeje! Na pokazanym zdjęciu jest to ciasto zrobione z podwójnej porcji.Życzę Smacznego!
około 30-35 min.Na kompocie z jabłek ugotować budyń wraz z jabłkami,wyłożyć masę na biszkopt.następnie białka ubić na sztywną pianę dodać partiami cukier ,zmiksować,aby nie było grudek, drewnianą łyżką mieszamy delikatnie, dodajemy wiórki kokosowe,sporządzoną masę kokosową wykładamy sobie na masę jabłkową(najlepiej dwoma łyżeczkami),do piekarnika na 20-30 min.150-160 C piekarnik uregulować,aby piekł tylko od góry,żeby nam za piekł ciasto lub wkładamy na spód piekarnika z 2 puste blaszki.Upieczone ciasto kroimy dopiero, wtedy kiedy całkowicie stężeje! Na pokazanym zdjęciu jest to ciasto zrobione z podwójnej porcji.Życzę Smacznego!
luna
andzia67