Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kremem
Białka ubijamy z odrobiną soli i z cukrem na pianę . Mąkę przesiewamy łączymy z proszkiem do pieczenia. Żółtka mieszamy z odrobiną octu . Do ubitych białek dodajemy żółtka potem mąkę i lekko mieszamy . Pieczemy biszkopt ok 2 min . Masa jabłkowa. Jabłka podgrzewamy wsypujemy galaretkę mieszamy żeby żelatyna dobrze się rozpuściła. Biszkopt przecinamy na dwie części . Jeden placek smarujemy masą jabłkową i nakrywamy drugim plackiem . Zamiast prażonych jabłek można pokroić jabłka i je podsmażyć chwilę na patelniMasa budyniowa. Zimne mleko wymieszać z kaszką manną ,budyniem i cukrem . Podgrzewać na małym ogniu . Zagotować . Budyń ostudzić-odstawić na ok 1 godzinę . Zimny budyń ucieramy z masłem na gładką masę . Taką masa smarujemy biszkopt . Na koniec polewamy polewa czekoladową . Odstawiamy do lodówki na kilka godzin .