Sposób przygotowania:
Jabłecznik z kremem i czekoladą
Jajka wybijam do miseczki. Następnie ubijam je z cukrem. Następnie dodaję przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Do masy dodaję olej, całość dokładnie mieszam, po czym dodaję wodę. Przygotowaną masę wylewam do formy i piekę w temperaturze 190 stopni przez 20 min. Jabłka obieram, po czym ścieram je na tarce o grubych oczkach, przekładam do garnka i podsmażam z suchą galaretką. Całość studzę, po czym wstawiam do lodówki. Kiedy jabłka z galaretką zaczną tężeć nakładam je na upieczony i przestudzony biszkopt. 300 ml mleka gotuję z 2 łyżkami cukru. Budyń łączę z resztą mleka i wlewam do gotującego się mleka. Całość gotuję, studzę, po czym ucieram z masłem. Masę wykładam na warstwę jabłek. Następnie posypuję całość startą na tarce czekoladą. Przygotowane ciasto wstawiam do lodówki na 6 godzin.
marietta