Sposób przygotowania:
Jabłecznik ze skórką pomarańczową
Mąkę wsypałam na stół z proszkiem do pieczenia zrobiłam zagłębienie i dałam 4 żółtka posypałam cukrem , dodałam rozpuszczoną margarynę i zagniotłam ciasto. Włożyłam do okrągłej formy wysmarowanej masłem ciasto nakłułam widelcem i wyłożyłam z słoika konfiturę z jabłek posypałam skórka pomarańczową . Białka ubiłam z cukrem dodałam barwnik żółty i wyłożyłam na ciasto piekłam w 160 stopniach godzinę .
![Jabłecznik ze skórką pomarańczową Jabłecznik ze skórką pomarańczową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-ze-skorka-pomaranczowa-134413.jpg)
![Jabłecznik ze skórką pomarańczową Jabłecznik ze skórką pomarańczową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-ze-skorka-pomaranczowa-134414.jpg)
![Jabłecznik ze skórką pomarańczową Jabłecznik ze skórką pomarańczową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-ze-skorka-pomaranczowa-134415.jpg)
![Jabłecznik ze skórką pomarańczową Jabłecznik ze skórką pomarańczową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablecznik-ze-skorka-pomaranczowa-134416.jpg)