kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Jabłka kwaszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nietypowy dodatek do niektórych sałatek

Jabłka kwaszone

Składniki:

Jabłka kwaszone

 

Sposób przygotowania:

Jabłka kwaszone
Wykładamy umyte liście porzeczek na dnie kamiennego garnka, na nich układamy warstwę jabłek, i znów warstwa liści.Powtarzamy póki nam starczy składników.Jabłka układamy bardzo ścisło.+++Mąkę mieszamy z mała ilością zimnej wody, zalewamy to 5 l gorącej wody, dodajemy sól i cukier.Mieszamy dokładnie.Studzimy.Gdy wystygnie zalewamy zalewą jabłka.Przykrywamy je talerzykiem i obciążamy kamieniem.Odstawiamy w chłodne miejsce.Są pyszne już po 4 tygodniach.Warto poczekać! Smacznego!