mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Jabłka w cieście cynamonowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis ten polecam jako deser, 2 śniadanie bądź kolację.

Jabłka w cieście cynamonowym.

Składniki:

Jabłka w cieście cynamonowym.

 

Sposób przygotowania:

Jabłka w cieście cynamonowym.
Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać jajka, szczyptę soli, cynamon i 1/2 łyżki cukru. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na 1cm plastry, posypać 2 łyżkami cukru. Na dużą patelnię wlać sporo oleju, rozgrzać. Plastry jabłek obtoczyć w cieście i smażyć z obu stron na złoto. Podawać na ciepło posypane resztą cukru.