zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Jabłka w kruchym cieście.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli znudziła Ci się zwykła szarlotka, te danie powinno Cię zaskoczyć.

Jabłka w kruchym cieście.

Składniki:

Jabłka w kruchym cieście.

 

  • mąki, 1/2 szkl. cukru pudru, 15 dag masła, 1 jajko, 1 żółtko, 1 torebka cukru

 

  • jabłek, 3 łyżki dżemu, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego do posypania

Sposób przygotowania:

Jabłka w kruchym cieście.
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć na pół godziny do lodówki. Jabłka przekroić poziomo, usunąć gniazdka. Rozwałkować 0/5 cm kwadraty. Na każdy kwadrat kłaść połówkę jabłka , do środka wkładać dżem. zawinąć robi żeby był widoczny dżem, piec na złoty kolor. Po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Smacznego