wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Jabłka z chrupiąca skórką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mamy teraz sezon na jabłka, warto to wykorzystać.

Jabłka z chrupiąca skórką.

Składniki:

Jabłka z chrupiąca skórką.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jabłka z chrupiąca skórką.
Jabłka wybieramy nie za bardzo dojrzałe. Rodzynki płuczemy i odsączamy z wody. Rodzynki wymieszać z miodem, orzechami i 4 łyżkami śmietany. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Jabłka umyć, nie obierać, wydrążyć gniazdka, napełnić wcześniej przygotowaną masą tak by powstał duży czubek. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 stopni.. Piec 25 minut. Resztę śmietanki ubić, można nią udekorować ostudzone jabłka. Smacznego.