Sposób przygotowania:
Jabłka zapiekane z nutką cynamonową
Nadzienie;
Rodzynki wymieszać z posiekanymi orzechami, miodem, mielonym imbirem oraz roztopionym masłem.
Jabłka umyć, osuszyć ściąć od ogonka plasterek i wydrążyć gniazda nasienne.
Jabłka napełniać przygotowanym nadzieniem, przykryć odciętym plasterkiem, owinąć w folię aluminiową.
Owoce ułożyć na blasze, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 25 - 30 minut.
Śmietanę 30 % ubić z cukrem pudrem oraz z cynamonem i podawać osobno do gorących jabłek.
Rodzynki wymieszać z posiekanymi orzechami, miodem, mielonym imbirem oraz roztopionym masłem.
Jabłka umyć, osuszyć ściąć od ogonka plasterek i wydrążyć gniazda nasienne.
Jabłka napełniać przygotowanym nadzieniem, przykryć odciętym plasterkiem, owinąć w folię aluminiową.
Owoce ułożyć na blasze, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 25 - 30 minut.
Śmietanę 30 % ubić z cukrem pudrem oraz z cynamonem i podawać osobno do gorących jabłek.
SylaUla
BozenaMatuszczyk
Dziękuję miło mi;)
gusia1000