Sposób przygotowania:
Jabłka zapiekane z żurwainą, miodem i orzechami
Naczynia do zapiekania wysmarowujemy maseł śmietankowym. Jabłka ścieramy na tarce jarzynowej. Łączymy je z cynamonem oraz brązowym cukrem. Jabłka układamy w naczynkach do zapiekania. Jeśli nie mamy takich naczynek, wówczas możemy użyć naczynia żaroodpornego. Na środku układamy porcje żurawiny, całość posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi i polewamy miodem. Zapiekamy przez 15- 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Podajemy na gorąco.
![Jabłka zapiekane z żurwainą, miodem i orzechami Jabłka zapiekane z żurwainą, miodem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-zapiekane-z-zurwaina-miodem-i-orzechami-236581.jpg)
![Jabłka zapiekane z żurwainą, miodem i orzechami Jabłka zapiekane z żurwainą, miodem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-zapiekane-z-zurwaina-miodem-i-orzechami-236582.jpg)
![Jabłka zapiekane z żurwainą, miodem i orzechami Jabłka zapiekane z żurwainą, miodem i orzechami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jablka-zapiekane-z-zurwaina-miodem-i-orzechami-236583.jpg)
kołczu
Ilonar2301
Dziękuję :)