Sposób przygotowania:
Jabłkowe naleśniki
Z mąki, otrębów, mleka, jajek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i
szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Dodajemy trochę oleju i smażymy
nelśniki na rozgrzanej patelni.
Jabłka obieramy, trzemy na grubej buraczanej terac, dodajemy
cukier i 1 łyżkę cynamonu. Następnie smażymy na patelni. Na każdy usmazony naleśnik nakładamy dość sporo jabłkowego farszu i zawijamy. Następnie układamy naleśniki w naczyniu
żaroodpornym. Na wierzchu układamy kawałeczki masła i obsypujemy 1 łyżką cynamonu
zmieszaną z 1 łyżeczką imbiru.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez o k 30
minut.
Podajemy na gorąco- najlepiej smakują z gałką lodów
szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Dodajemy trochę oleju i smażymy
nelśniki na rozgrzanej patelni.
Jabłka obieramy, trzemy na grubej buraczanej terac, dodajemy
cukier i 1 łyżkę cynamonu. Następnie smażymy na patelni. Na każdy usmazony naleśnik nakładamy dość sporo jabłkowego farszu i zawijamy. Następnie układamy naleśniki w naczyniu
żaroodpornym. Na wierzchu układamy kawałeczki masła i obsypujemy 1 łyżką cynamonu
zmieszaną z 1 łyżeczką imbiru.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez o k 30
minut.
Podajemy na gorąco- najlepiej smakują z gałką lodów