Sposób przygotowania:
Jabłkowe z pianką
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy w rozgrzanym rondelku ok.8 minut. Dodajemy galaretkę i jeszcze troszkę smażymy. Studzimy.
Do miski dajemy składniki na ciasto i zagniatamy. 3/4 ciasta rozkładamy na wysmarowanej blaszce i nakłuwamy widelcem. Pozostałe ciasto dajemy na 15 minut do zamrażalnika. Na ciasto dajemy zimne jabłka i ubitą pianę z białek. Pozostałe ciasto rozkruszamy i dajemy do nagrzanego piekarnika.
Do miski dajemy składniki na ciasto i zagniatamy. 3/4 ciasta rozkładamy na wysmarowanej blaszce i nakłuwamy widelcem. Pozostałe ciasto dajemy na 15 minut do zamrażalnika. Na ciasto dajemy zimne jabłka i ubitą pianę z białek. Pozostałe ciasto rozkruszamy i dajemy do nagrzanego piekarnika.
Rbr007