Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Jabłkowo-makowy tort ala Annemarie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pyszny tort makowy i nie za slodki

Jabłkowo-makowy tort ala Annemarie

Składniki:

Jabłkowo-makowy tort ala Annemarie

 

 

 

 

  • 400 ml soku jablkowego
  • 1 budyn waniliowy w proszku
  • 50 g cukru
  • 1/2 lyzeczki cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowo-makowy tort ala Annemarie
Piekarnik nagrzac do temp 160°C. jajka,cukier,olej,cukier waniliowy sol,skorka cytrynowa,mak,maka i proszek do pieczenia wyrobic na jednolite ciasto.Tortownice o srednicy 26 cm wysmarowac tluszczem i obsypac bulka tarta.Ciasto wylozyc do formy ,wygladzic ,piec 20-25 min.Odstawic do ostudzenia. Jablka obrac i drobno pokroic,dodac sok z cytryna i wymieszac. sok jablkowy,cukier ,budyn i cynamon zagotowac ciagle mieszajac,gotowac do momentu az masa zgestnieje,dodac jablka i gotowac jeszcze przez dwie minuty. Ugotowane jablka wylozyc na upieczone ciasto i odstawic do ostudzenia. Smietane,cynamon,cukier waniliowy i utrwalacz ubic na sztywno,wylozyc na jablka,posypac lekko makiem.