alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Jabłkowy placek z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jabłkowy placek z kruszonką

Jabłkowy placek z kruszonką

Składniki:

Jabłkowy placek z kruszonką

 

  • Ciasto:
  • 250 ml kefiru
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2,45 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,6 dag cukru waniliowego
  • 125 ml oleju

 

 

  • Masa:
  • 6 jabłek
  • 1,6 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Jabłkowy placek z kruszonką
Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne pokroić w plastry, posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Podane składniki ciasta dokładnie wymieszać ze sobą. Wlać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście poukładać jabłka. Zagnieść składniki na kruszonkę. Posypać jabłka. Piec w temp. 175 st. C przez 30 minut.