Sposób przygotowania:
Jaglana z pomarańczami i kurczakiem
Kaszę jaglaną gotuję w wodzie w stosunku 2:1 wody do kaszy. Po ugotowaniu studzę. Pomarańcze obieram ze skóry a cząstki z błonek. Jedną pomarańcze cząstki blenderuję, dodaję pieprz i polewam kaszę. Całość mieszam. Pozostałe cząstki pomarańczy dodaję również do kaszy. Pierś z kurczaka marynuję w oliwie, dodaję sól, pieprz, bazylię, oregano i smażę na patelni. Kroję na małe kawałki i dodaję do jaglanej kaszy. Papryczkę kroję na cienkie krążki. Dodaję również pomidory suszone i rukolę. Smacznego
![Jaglana z pomarańczami i kurczakiem Jaglana z pomarańczami i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jaglana-z-pomaranczami-i-kurczakiem-176390.jpg)
![Jaglana z pomarańczami i kurczakiem Jaglana z pomarańczami i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jaglana-z-pomaranczami-i-kurczakiem-176391.jpg)
![Jaglana z pomarańczami i kurczakiem Jaglana z pomarańczami i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jaglana-z-pomaranczami-i-kurczakiem-176392.jpg)
![Jaglana z pomarańczami i kurczakiem Jaglana z pomarańczami i kurczakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jaglana-z-pomaranczami-i-kurczakiem-176393.jpg)