Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Jaglanka z cukinią i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Kasza jaglana z podsmażoną cukinią, cebulką, czosnkiem i kukurydzą konserwową. Doskonała na szybki obiad lub ciepłą kolację.

Jaglanka z cukinią i kukurydzą

Składniki:

Jaglanka z cukinią i kukurydzą

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z cukinią i kukurydzą

Etap 1

Jaglanka z cukinią i kukurydzą
Ugotowana odcedzona i wysypana z woreczka kasza.

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.

Etap 2

Jaglanka z cukinią i kukurydzą
Pokrojona cebula i posiekany czosnek zrumienione na oleju.

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym oleju.

Etap 3

Jaglanka z cukinią i kukurydzą
Pokrojona cukinia kukurydza i przyprawy dodane do cebuli z czosnkiem.

Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w ćwierć plasterki, wrzucić na patelnię. Dodać odsączoną kukurydzę, curry, trochę pieprzu i soli.

Podsmażać kilka minut często mieszając, aż cukinia lekko zmięknie.

Etap 4

Jaglanka z cukinią i kukurydzą
Ugotowana kasza i serek topiony dodane do warzyw na patelni.

Dodać kaszę i serek topiony.

Etap 5

Jaglanka z cukinią i kukurydzą

Jeszcze chwilę podsmażać (można dodać kilka łyżek wody). W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli.