Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa-krem z pora i jaglanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna kremowa zupa na bazie zdrowych porów i jaglanki. Przemycam w niej zdrowie i nikt nie kręci nosem ;)

Zupa-krem z pora i jaglanki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa-krem z pora i jaglanki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z pora i jaglanki
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić wraz z masłem do garnka z grubym dnem. Zeszklić lekko. Marchew obrać, umyć. Selera umyć. Pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, chwilę razem smażyć na małym ogniu. Dodać pokrojoną cukinię. Chwilę jeszcze przesmażać. Następne dolać wody, wrzucić posiekane pory (500 g to waga oczyszczonych porów), dodać troszkę soli i gotować do miękkości warzyw. Następnie wrzucić ugotowaną kaszę (dodałam kaszę z dnia poprzedniego), gotować 5 minut. Następnie zmiksować zupę blenderem. Dolać śmietankę. Doprawić zupę solą, pieprzem białym, gałką i papryką. Zagotować. Zupę podawać posypaną siekaną natką pietruszki
Zupa-krem z pora i jaglanki
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić wraz z masłem do garnka z grubym dnem. Zeszklić lekko. Marchew obrać, umyć. Selera umyć. Pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka
Zupa-krem z pora i jaglanki
Następne dolać wody, wrzucić posiekane pory (500 g to waga oczyszczonych porów), dodać troszkę soli i gotować do miękkości warzyw. Następnie wrzucić ugotowaną kaszę (dodałam kaszę z dnia poprzedniego), gotować 5 minut.
Zupa-krem z pora i jaglanki
Następnie zmiksować zupę blenderem na gładki krem
Zupa-krem z pora i jaglanki
Dolać śmietankę. Doprawić zupę solą, pieprzem białym, gałką i papryką. Zagotować.