Sposób przygotowania:
Zupa-krem z pora i jaglanki
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić wraz z masłem do garnka z grubym dnem. Zeszklić lekko. Marchew obrać, umyć. Selera umyć. Pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, chwilę razem smażyć na małym ogniu. Dodać pokrojoną cukinię. Chwilę jeszcze przesmażać. Następne dolać wody, wrzucić posiekane pory (500 g to waga oczyszczonych porów), dodać troszkę soli i gotować do miękkości warzyw. Następnie wrzucić ugotowaną kaszę (dodałam kaszę z dnia poprzedniego), gotować 5 minut. Następnie zmiksować zupę blenderem. Dolać śmietankę. Doprawić zupę solą, pieprzem białym, gałką i papryką. Zagotować. Zupę podawać posypaną siekaną natką pietruszki