Sposób przygotowania:
Zupa rzodkiewkowa z soczewicą i jaglanką
Seler naciowy umyć, drobno posiekać. Rzodkiewkę umyć, odciąć końce, pokroić w kawałki. Wrzucić warzywa razem z masłem do garnka o grubym dnie, dusić na małym ogniu 5 minut.
W tym czasie pokroić marchewkę i ziemniaki, wrzucić do garnka. Wlać wodę, lekko posolić i zagotować. Następnie wrzucić do garnka soczewicę i kasze jaglaną. Gotować całość ok 15-20 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem posypać natką pietruszki
W tym czasie pokroić marchewkę i ziemniaki, wrzucić do garnka. Wlać wodę, lekko posolić i zagotować. Następnie wrzucić do garnka soczewicę i kasze jaglaną. Gotować całość ok 15-20 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem posypać natką pietruszki