Sposób przygotowania:
Jagnięcina w sosie pomarańczowo-imbirowym
Mięso umyć pod bieżącą wodą, oczyścić z błon i tłuszczu, osuszyć. Pokroić w plastry grubości około 1 cm. Na patelni rozgrzać tłuszcz i krótko obsmażyć mięso ze wszystkich stron. Posypać solą i pieprzem, podlać 2 łyżkami wody, dusić na małym ogniu 15-20 minut. W tym czasie umyć i obrać pomarańcze. Jedną podzielić na cząstki (można zdjąć błonki), a z drugiej wycisnąć sok. Bulion drobiowy wymieszać z sokiem pomarańczowym ij sosem sojowym, przyprawić imbirem, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem, zagotować. Mąkę rozrobić z 2-3 łyżkami zimnej wody, ostrożnie i powoli wlać do wrzącego bulionu, chwilę pogotować, bez przerwy mieszając. Mięso przełożyć na półmisek, polać sosem, udekorować cząstkami pomarańczy i zieleniną.