Sposób przygotowania:
Jagnięcina w sosie pomidorowym
W dużym garnku gotujemy wodę wraz z 2 kostkami wołowymi. Wrzucamy udziec jagnięcy . Gotujemy przez 3,5 godziny na średnim ogniu , od czasu do czasu sprawdzając poziom wody ( udziec powinien być cały zanurzony ) . Mięso będzie gotowe , gdy z łatwością odejdzie od kości . W garnku przygotowujemy sos pomidorowy. można zrobić samemu taki będzie najlepszy. przepis: pomidory sparzyć , obrać ze skórki, pokroić w kostkę, podlać odrobiną wody dodać przyprawy cebulka 1 szt czosnek 1 ząbek duży sól 1 szczypta pieprz 1 szczypta oregano 1/2 łyżeczki cukier 1/2 łyżeczki. Następnie oddzielamy mięso od kości. Samo mięso przekładamy do sosu i dusimy przez ok 20 minut . Danie najlepiej podawać z ziemniaczkami.Smacznego :)