alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Jagnięcy gulasz z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jagnięcy gulasz z pieczarkami

Jagnięcy gulasz z pieczarkami

Składniki:

Jagnięcy gulasz z pieczarkami

 

  • 70 dag mięsa jagnięcia bez kości
  • 20 dag cebuli
  • 20 dag zielonej papryki
  • 10 dag zielonego groszku mrożonego
  • 3 ząbki czosnku
  • 15 dag pieczarek
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • majeranek suszony
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jagnięcy gulasz z pieczarkami
Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Oprószyć przyprawami.Obrać i posiekać czosnek, dodać. Przykryć. Dusić na małym ogniu. Co jakiś czas podlewać wrzącą wodą.Paprykę pokroić w paski. Oczyszczone grzyby posiekać. Obraną cebulę pokroić w plasterki. Warzywa wsypać do mięsa. Przykryć. Nadal dusić. Kiedy mięso zmięknie, dodać przecier pomidorowy i majeranek. Dusić do momentu odparowania połowy płyny. Oddzielnie ugotować groszek. Dodać. Przyprawić do smaku.