Sposób przygotowania:
Jagodowo - porzeczkowy serniczek na zimno1.
Przygotowałam średnią tortownicę, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Podłużne biszkopty pokruszyłam w palcach i rozsypałam na dnie tortownicy. Do osobnego naczynia włożyłam ser biały i dosypałam cukier puder. Następnie zmiksowałam na jednolitą masę.
2.
Wcześniej przygotowałam galaretkę agrestową, którą schłodziłam, ale nie doprowadziłam do tego by stężała. Partiami dodawałam do masy serowej i miksowałam.
3.
Gdy masa lekko stężała zaczęłam ją partiami przelewać do tortownicy na pokruszone biszkopty. Po czym wstawiłam ją do lodówki do całkowitego stężenia.
4.
Kiedy masa była już twarda to wyłożyłam na nią jagody leśne.
5.
Teraz przygotowałam galaretkę z czarnej porzeczki według przepisu na opakowaniu i lekko stężałą wyłożyłam na jagody. Znowu tortownicę wstawiłam do lodówki do całkowitego stężenia.
6.
Kolejną porcję sera białego zmiksowałam z cukrem pudrem. Do tej masy dodałam gotową konfiturę z czarnej porzeczki i ponownie zmiksowałam. Można też dodać dowolną konfiturę własnej roboty.
7.
Zmiksowaną masę konfiturową wyłożyłam powoli na jagody z galaretką i ponownie wstawiłam do lodówki do lekkiego stężenia.
8.
Na lekko stężałej masie zrobiłam dekorację z czekolady oraz całych czereśni z ogonkami. Tortownicę wstawiłam do lodówki na kilka godzin.
9.
Smacznego !