Sposób przygotowania:
Kolorowy serniczek na zimno z truskawkami1.
Przygotowałam małą tortownicę, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Na papier rozłożyłam herbatniki.
2.
W naczyniu zmiksowałam mikserem zimne masło z cukrem pudrem.
3.
Do zmiksowanego masła z cukrem pudrem włożyłam ser biały.
4.
Ponownie zmiksowałam na jednolitą masę.
5.
Do masy serowej dodałam żółtko jajka wiejskiego. i znowu zmiksowałam na jednolitą masę.
6.
Znowu zmiksowałam na jednolitą masę.
7.
Podgrzałam mleko, w którym rozpuściłam żelatynę. Potem przelałam mleko z żelatyną ( najlepiej przez sitko, wtedy unikniemy grudek ) do masy serowej. Ponownie zmiksowałam na jednolitą masę.
8.
Wcześniej przygotowałam niebieską galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Gdy całkowicie stężała w lodówce pokroiłam ją na kostki i dodałam do masy serowej. Wymieszałam.
9.
Tak samo zrobiłam z galaretką czerwoną. Dodałam ją do masy i znowu wymieszałam.
10.
Masę serowo - galaretkową przełożyłam do tortownicy. Potem włożyłam do lodówki do całkowitego stężenia.
11.
Na całkowicie stężałą masę poukładałam świeże truskawki i zalałam je chłodną galaretką agrestową. Tortownicę z serniczkiem wstawiłam do lodówki do stężenia.
12.
Smacznego !