Sposób przygotowania:
Jagodowy królewiec
Biszkopt: białka ubić z cukrem i dodać po kolei wszystkie składniki. Upiec.
Ciasto: do wszystkich składników wlać rozpuszczone masło i wyrobić ciasto - podzielić go na dwie części i upiec. .Krem: Margarynę rozpuścić z 1,5 szklanki mleka i z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną i wylać to na gotujące się mleko z masłem, chwilę zagotować, aż będzie gęste. zestawić z ognia i zmieszać z dżemem. gorącym kremem polać ciasto.
Ciasta przekładać na przemian (ciasto, krem, biszkopt, krem, ciasto). na wierzchu można polać polewę.
Ciasto: do wszystkich składników wlać rozpuszczone masło i wyrobić ciasto - podzielić go na dwie części i upiec. .Krem: Margarynę rozpuścić z 1,5 szklanki mleka i z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną i wylać to na gotujące się mleko z masłem, chwilę zagotować, aż będzie gęste. zestawić z ognia i zmieszać z dżemem. gorącym kremem polać ciasto.
Ciasta przekładać na przemian (ciasto, krem, biszkopt, krem, ciasto). na wierzchu można polać polewę.