ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Jagodowy królewiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto jest pyszne i super smakuje z jagodami

Jagodowy królewiec

Składniki:

Jagodowy królewiec

 

Sposób przygotowania:

Jagodowy królewiec
Biszkopt: białka ubić z cukrem i dodać po kolei wszystkie składniki. Upiec.
Ciasto: do wszystkich składników wlać rozpuszczone masło i wyrobić ciasto - podzielić go na dwie części i upiec. .Krem: Margarynę rozpuścić z 1,5 szklanki mleka i z cukrem. W pozostałym mleku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i pszenną i wylać to na gotujące się mleko z masłem, chwilę zagotować, aż będzie gęste. zestawić z ognia i zmieszać z dżemem. gorącym kremem polać ciasto.
Ciasta przekładać na przemian (ciasto, krem, biszkopt, krem, ciasto). na wierzchu można polać polewę.