Sposób przygotowania:
Miodownik królewski
Ciasto
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Schłodzić. Rozwałkować i upiec na swych blaszkach wyłożonych papierem wystudzić.
Biszkopt
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubić na sztywno dodać żółtka oraz mąkę przesianą przez sitko. Wymieszać i upiec biszkopt. Wystudzić.
Krem
Mleko (1/2 szkl zostawić do wymieszaniu budyniu) zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. W zimnym mleku wymieszać budyń i wlać do całości intensywnie mieszkać do zagotowania.
Na blaszkę wyłożyć blat miodowy i wylać 1/2 gorącego kremu, dac biszkopt i resztę kremu przyłożyć blatem miodowym i wystudzić.
Na wierzch wylać polewę czekoladową.
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Schłodzić. Rozwałkować i upiec na swych blaszkach wyłożonych papierem wystudzić.
Biszkopt
Białka ubić na sztywno dodać cukier i ubić na sztywno dodać żółtka oraz mąkę przesianą przez sitko. Wymieszać i upiec biszkopt. Wystudzić.
Krem
Mleko (1/2 szkl zostawić do wymieszaniu budyniu) zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną. W zimnym mleku wymieszać budyń i wlać do całości intensywnie mieszkać do zagotowania.
Na blaszkę wyłożyć blat miodowy i wylać 1/2 gorącego kremu, dac biszkopt i resztę kremu przyłożyć blatem miodowym i wystudzić.
Na wierzch wylać polewę czekoladową.