iza.k

iza.k

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Jaja faszerowane z pieczarkami Izy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka faszerowane doskonałe na przyjęcia

Jaja faszerowane z pieczarkami Izy

Składniki:

Jaja faszerowane z pieczarkami Izy

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane z pieczarkami Izy
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu zostawiamy je do ostudzenia. Chłodne jajka obieramy ze skorupki, następnie kroimy je na połówki. Wyjmujemy żółtko i przekładamy je do miski. Teraz pora przygotować farsz. Pieczarki możemy utrzeć na tartce z grubymi oczkami bądź siekamy je na drobno. Cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystko razem dusimy i dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Usmażoną cebulę i pieczarki dodajemy do żółtek i wszystko razem mieszamy. Białka wykładamy na półmisek wyłożony sałatą i wypełniamy gotowym farszem. Na każde jajko kładziemy łyżkę majonezu i ozdabiamy ketchupem. Smacznego!