marzencia2007

marzencia2007

Kuchcik
[Przepisów: 1]

jaja nadziewane pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne jajeczka, łatwe w przygotowaniu.

jaja nadziewane pasztetem

Składniki:

jaja nadziewane pasztetem

 

 

Sposób przygotowania:

jaja nadziewane pasztetem
Jajka obrać, opłukać wodą i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i rozetrzeć. Cebulę drobno posiekać i  zrumienić na margarynie, ostudzić, dodać do pasztetu, wymieszać z serem, żółtkami i natką pietruszki. Przyprawić gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem, nadzieniem napełnić połówki białek. Natkę pietruszki opłukać i osuszyć. Nafaszerowane jajka przybrać natką pietruszki oraz migdałami.