Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jaja wiosenne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja ugotować na twardo, wy­studzić, obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka...

Jaja wiosenne

Składniki:

Jaja wiosenne

 

Sposób przygotowania:

Jaja wiosenne
Jaja ugotować na twardo, wy­studzić, obrać, przekroić wzdłuż, wyjąć żółtka. Z białek ściąć od spodu plasterek, aby leżały rów­no. Żółtka rozetrzeć z posiekaną zieleniną, śmietaną lub majone­zem, musztardą ż przyprawić do smaku. Napełnić masą połówki białek i ułożyć je na liściach sała­ty. Farsz udekorować majonezem, posypać posiekanymi „piętkami” białka i szczypiorkiem.

Tagi:

sałata