SUPERPRZEPIS

Jaja z masą orzechową.

  • 4
  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Jaja z masą orzechową. Więcej zdjęć (3)

Jaja nadziewana masą z dodatkiem orzechów i musztardy francuskiej.

Składniki:

Jaja z masą orzechową.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja z masą orzechową.
Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy je na pół (wzdłuż) , wyjmujemy żółtka do miseczki. Ucieramy żółtka na gładką masę z miękkim masłem, musztardą i orzechami. Część orzechów zostawiamy do posypania. Do masy dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Nakładamy masę na połówki jajek, posypujemy je orzechami i dekorujemy szczypiorem. Przekąski podajemy na listkach sałaty.
Jaja z masą orzechową.
Jaja kurze gotujemy na twardo i obieramy je ze skorupek
Jaja z masą orzechową.
Masę orzechowo-musztardową napełniamy połówki jajek.

Tagi:

sałata