baranowb

baranowb

Kucharz
[Przepisów: 14]

Jajeczne lodeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobre jako dodatek do jaj w majonezie.

Jajeczne lodeczki

Składniki:

Jajeczne lodeczki

 

Sposób przygotowania:

Jajeczne lodeczki
- jaja ugotowac - szpinak umyc i lekko spazyc (2-3 minut w solonym wrzatku) - umyc szpinak i pokroic na drobno - jajka rozbic (zazwyczaj lodeczek wychodzi 2x mniej niz jajek) tak aby uzyskac lodeczki z polowek skorupek. - jajka zmiazdzyc , np widelcem, dodac masla poki cieple(moze byc majonez, choc smakoje dziwnie), dodac ziol, soli, pieprzu oraz szpinaku. - wypelnic lodeczki - posypac gore zoltym serem - zapiec w piekarniku az ser zacznie sie lekko rumienic (moze byc az sie stopi, zalezy jak kto lubi.).