Sposób przygotowania:
Jajecznica z kiełbasą myśliwską
Na patelni roztapiamy masło. Kiełbasę pokrojoną na cienkie plasterki układamy na patelni i smażymy przez kilka minut na średnim ogniu, tak, żeby kiełbasa podsmażyła się obu stron. Do miseczki wlewamy mleko, dodajemy przyprawy i umyty, posiekany szczypiorek. Wbijamy jajka i całość mieszamy widelcem, ale masa jajeczna nie musi być wymieszana bardzo dokładnie- ważne, żeby trochę połączyła się z mlekiem i szczypiorkiem. Masę jajeczną wlewamy na patelnię z podsmażoną kiełbasą i całość smażymy na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu, do momentu aż jajka się zetną. Z chleba robimy grzanki w tosterze i jeszcze gorące grzanki smarujemy masłem. Pomidorki po umyciu kroimy na plasterki. Usmażoną jajecznicę przekładamy na talerze i podajemy z grzankami i pomidorkami.